
Sól himalajska różowa drobna jodowana 1000 g

Producent: Intenson |
SÓL HIMALAJSKA różowa drobna jodowana 1kg
Sól Himalajska to sól ręcznie wydobywana u podnóża Himalajów. Oprócz chlorku sodu zawiera ponad 80 różnych mikroelementów, w tym jod, magnez, cynk, żelazo i wapń niezbędnych w prawidłowym funkcjonowaniu organizmu ludzkiego. Delikatny smak i atrakcyjny biało-różowy kolor wzbogacą każdą potrawę.
Do naszej soli dodana została substancja wzbogacająca produkt w jod.
Endokrynolodzy polecają sól jodowaną jako najkorzystniejszą dla organizmu w naszym klimacie.
Sposób spożycia: Stosowana w kuchni jak sól tradycyjna. Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) zaleca, aby dzienna dawka soli dla dorosłego człowieka nie przekraczała 5 g (łyżeczka) ze wszystkich źródeł (w tym sól zawarta w żywności).
Składniki: sól himalajska drobna, substancja wzbogacająca: jodan potasu. Zawartość jodanu potasu 3,9 +/- 1,3mg / 100g soli.
Wyprodukowano w zakładzie, w którym konfekcjonowane są orzechy, orzeszki arachidowe (ziemne), sezam oraz produkty zawierające dwutlenek siarki, gluten,jaja,mleko, seler.
Kraj pochodzenia: Pakistan
Producent: INTENSON EUROPE SP. Z O.O.
Opakowanie produktu może się różnić od prezentowanego na zdjęciu z uwagi na zmianę szaty graficznej.
Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie
